Vår - utrensningens högtid

Aldrig rensas och säljs det på begagnat marknaden så mycket som nu och det gäller även hos oss. Här om dagen fick vi sålt en uppsättning gamla sommardäck för 2500 kr - ka-ching, alltid kul med lite tillskott i kassan. Sedan var det riktigt kyligt och blåsigt ute igår så då kunde jag börja rensa lite i garaget och källaren också. För snart är det grovsopsinsamling här så det är känns bra om man hunnit gå igenom och se om det är något man kan hiva iväg. Så jag har iallafall kommit igång med garagerensningen även fast det är en bit kvar.

Vi har massor av småfåglar som kommer och äter, dricker och badar i sand framför köksfönstret och det är så mysigt att titta på och barnen gillar det också. Här om dagen upptäckte jag att Tumtum varit och tagit en stackars fågel så då blev det hårda bud. Vi köpte en halsband med en plinga till honom som han nu får ha på sig. Tumtum är INTE nöjd, han går runt och skakar på huvudet och försöker springa från plingan. Han vill verkligen inte ha den där plingan, men så får det bli, jag vill skona småfåglarna.

Nu ska jag drömma mig bort en stund på fritidsresors hemsida för igår bokade vi en resa till Gran Canaria till vintern. Det är lååångt tills dess men jag kan inte låta bli att längta redan nu en kylig, gråtrist dag som denna.

 

Drömmer mig iväg....

 
Inte så nöjd Tumtum....
Allmänt | | Kommentera |

Det du önskar...

..kan du få.  Jag har märkt många gånger att det man önskar eller ber om till högre makter eller universum eller vad man nu tror på så blir det så. Däremot blir det inte alltid på det sätt man förväntar sig att det ska bli eller ser ut. Det gäller att vara öppen och se livets små magiska ögonblick när dom kommer. När jag ser tillbaka på saker och ting så ser jag att många saker och händelser har blivit precis som jag önskat. Men det är inte helt gratis, det kostar ofta mod. Precis som det gamla talspråket så tror jag att man måste våga för att vinna.
 
Sedan tror jag som sagt att det inte altid ser ut som man tänkt sig. Om man tar det klassiska att önska sig mer pengar eller bättre ekonomi. Det är inte troligt att en bunt med pengar ligger på farstubron när man vaknar på morgonen, men däremot kanske någon erbjuder sig att hjälpa en med något som annars kostat, man kanske får tillbaka på skatten eller en skuld återbetald osv osv. Eller så kanske man aldrig köpte en lott när man önskade mer pengar....
 
Jag vill avsluta med ett citat från boken "Alkemisten" som jag älskar och som jag tror stämmer: "När du verkligen vill någonting verkar hela universum för att du ska få din önskan uppfylld"... 
 
kram
  
 
 
 
Allmänt, andlighet | | Kommentera |

Långpannetårta

Till namngivningskalaset bakade jag ganska klassiska gräddtårtor. Enkelt att göra i långpanna och uppskattat av de flesta och den här kombinationen blev faktiskt riktigt smarrig!

Tårtan bestod av en vanlig tårtbotten med ett tunt lager rårörda, silade hallon och på det ett lager hallonmousse. Sedan tårtbotten och ett lager daimfluff. Slutligen täcktes tårtan med grädde och dekorerades med nonstops, spritsad grädde, noblesse och daimkross på lite olika sätt på de olika tårtorna. Jag gjorde 3 halva långpannetårtor men det blev en del över till 21 vuxna och 16 barn (varav 12 tårtätande). Så här i efterhand hade det räckt med 2 stycken halvor, alltså en långpannetårta.

 

Tårtbotten
6 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,25 dl potatismjöl
1,25 tsk bakpulver

Smörj kanterna på en långpanna och lägg bakplåtspapper i botten. Vispa ägg och socker ordentligt vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser för sig och rör ner dem i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Stjälp upp kakan och låt svalna. Gör 2 till omgångar för att få en långpannetårta med 3 lager.

Daimfluff
4 dl grädde
3-4 dubbeldaim

Hetta upp grädde (får inte koka) och smält sedan daimen i grädden. Krossa daimen fint så smälter den ner snabbare. Låt sedan kallna i kyl i minst 6 timmar, men gör helst dagen innan.


Hallonmousse (2 satser till halv långpanna)
200 gram hallon

1/2 dl gelésocker

50 g cream cheese

2 dl vispgrädde

Koka upp hallonen och mosa dem med en visp. Rör i gelésockret och sjud tills det löst sig, tar max nån minut. Låt sedan svalna och vispa under tiden grädden. Rör ner cream cheesen i hallonblandningen och rör sedan ned allt i grädden. Låt stå i kylen ett tag innan användning.

 
 
Allmänt, Sött och gott, Tårtor | långpannetårta | | Kommentera |
Upp