Ha en liten fågel på axeln...

För herrans många år sedan läste jag upp englska på kommvux bara för att jag tvungen för att komma in på en utbildning. På kursen hade vi en bok som ingick som kurslitteratur som jag läst flera gånger om. Boken heter Tuesdays with Morrie av Mitch Albom. En underbar bok med så mycket klokheter som jag rekommenderar alla att läsa. Det är en sån bok som jag vill ge mina barn när dom är stora nog.
 
Finns många bra citat från den boken men här kommer ett som jag tycker är tänktvärt: 
 
"Every day, have a little bird on your shoulder that asks; 'Is today the day? Am I ready? Am I doing all i need to do? Am I being the person I want to be? Is today the day I die?"
 
 
 
 
Allmänt | tuesdays with morrie | | Kommentera |

Chokladdadelbollar

Jag gillar sött, det sticker jag inte under stolen med. Men det är ingen vidare kombination med min intresse för hälsa och strävan att minska intag av socker och vitt mjöl. Så jag försöker väl hitta vägar så jag kan äta kakan och ha den kvar. Ett sätt att göra detta är med chokladdadelbollar. Jag brukar göra en ganska stor sats och he in i frysen så finns det när sötsuget faller på. Om man har dessa så är det också lättare att undvika att äta något onyttigare. Även barnen älskar dessa och ser det som sötsaker. Då jag älskar att baka så ser jag det som en utmaning att mer och mer styra om min bakning mot mindre socker och vitt mjöl.
 
Finns massor av recept på dadelbollar men detta är ett recept jag gillar och brukar köra på. 
 
Ger ca 30 bollar
20 st urkärnade färska dadlar
0,75 dl rapsolja
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl riven kokos
2 msk kakao
1 -2 krm vaniljpulver
2 dl havregryn
 
+ kokos eller knosade mandelflarn att rulla bollarna i.
 
Mixa dadlar och olja i matberedare
Tillsätt övriga ingredienser
Mixa och blanda allt ordentligt
Forma bollar och rulla i kokos eller knosade havreflarn.
 
 
 
 
 
Allmänt, Sött och gott | chokladdadelbollar, dadelbollar | | Kommentera |

Kyrkans låsta dörrar

Idag har jag börjat jobba litegrann för jag känner att orken börjat komma tillbaka. Men jag skyndar långsamt så kroppen fortsatt får friskna till helt och hållet. På förmiddagen tog jag en promenad för första gången på nån vecka och med tanke på den hemska bussolyckan som hänt ungdomarna på skidresa tänkte jag att jag skulle gå till kyrkan och tända ett ljus och sända min tankar och böner till de drabbade. Men väl framme vid kyrkan så kände jag på dörren och den var låst! Jag tycker det är så trist att kyrkor så ofta är låsta nu för tiden. Det har hänt mig förut att jag skulle gå till kyrkan och tända ljus för offren i samband med ett terrordåd men även då möttes av en låst dörr. Jag kan förstå i storstäder där det är problem med stölder och så men jag bor i en liten by och jag tycker kyrkan åtminstonde kunde ha öppet under dagtid typ mellan 9-16. Men icke. Jag är troende men inte religiös så jag deltar väldigt sällan på gudtjänster och liknande eftersom jag inte gillar hur Gud och Jesus har paketerats av kyrkan. Men däremot gillar jag kyrkan som ett rum för eftertanke, bön, kärlek osv. så då känns det så trist att kyrkan inte är mer tillgänglig. 
 
Så det var bara att vända hem igen med vovven och så gick jag hem och tände ett ljus och skickade mina tankar till alla drabbade. 
 
Så kärlek till er alla där ute och glöm inte att ta hand om nära och kära i detta sköra liv vi har.
 
 
Allmänt, andlighet | den låsta kyrkan | | Kommentera |
Upp