Att bli sedd

Jag arbetade tillsammans med en präst en gång under ett par månader. Vi samtalde mycket om livet, stort som smått. Innan vi skiljdes åt "gav" han mig en psalm. Han sa att den fick honom att tänka på mig och därför ville han ge den till mig. Det är ett sådant ögonblick när jag verkligen kände mig sedd till fullo av någon och det betydde mycket. Jag läser psalmen ibland och funderar varför han förknippade mig med den, jag frågade honom aldrig men det kommer för alltid betyda mycket för mig.
 
Psalmen heter Dina händer är fulla av blommor.
 
Dina händer är fulla av blommor
Vem var de du tänkte att ge dem till?
Mina blommor var tänkta för Kristi grav.
Men han fanns ej där och hans grav är tom.
 
Dina läppar är fyllda av sånger.
Säg, var kommer glädjens sång ifrån?
Ifrån graven den tomma, där Jesus låg.
Han som lever nu ger oss glädjens ton
 
Dina ögon är fyllda av glädje.
Säg, vad har de sett för att få sånt ljus?
De har sett hur vårt liv fick en mening
Jesus fyller mörkret med liv och ljus.
 
Den är vacker och hoppfull tycker jag.
 
 
 
 
Allmänt, andlighet | dina händer är fulla av blommor | | Kommentera |

En sorts guldmjölk

En god och välgörande dryck som gärna dricks på kvällen för att man ska komma till ro inför natten. Drycken har många hälsobrigande egenskaper och kan hjälpa till att lindra smärta, stärka immunförsvar, verka avgiftande och minska inflammation. Jag tror att jag skrivit om denna dryck tidigare i bloggen men den är värd att lyftas fram igen.
 
För ett glas;
 
2, 5 dl havremjölk
1/2 msk malen gurkmeja
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk kardemumma
1/2 krm vaniljpulver
1/2 tsk svartpeppar
1/2 msk kokosolja
1/2 msk honung
man kan även he i en gnutta svartpeppar eftersom den ökar kroppen förmåga att ta upp gurkmejan.
 
Värm mjölken till den är ljummen. Rör ner övriga ingredienser.
  
Drick och njut!
 
 
 
 
Allmänt, Sött och gott | guldmjölk | | Kommentera |

Penicillinkur

Vaknade med en satans halsont i måndags. Då det visade sig att jag fått halsfluss (första gången sedan barnsben) så blev ja ordinerad en penicillinkur eftersom det var halsfluss från streptokocker och inte virusvarianten.  Jag har inte heller ätit penicillin sedan barnsben och vill absolut inte göra det i första taget eftersom den slår så hårt på magen. Eftersom jag redan har problem med magen så kändes det inte alls kul. För att mildra den negativa effekten av penicillinet på magen så bunkrade jag upp med sånt som är extra bra för magen. Och så här fyra dagar in i penicillinkuren så måste jag säga att magen är inte helt kajko (lite uppblåst och så) och kanske kan jag tacka allt magvänligt jag ätit och sånt som är mindre bra som jag undvikt.
 
Så här har det sett ut:
- Probiotikakapslar och synbiotikapulver (iblandat i morgonsmoothien)
- Varje morgon en grön smoothie med mycket gröna blad, ingefära, kanel, gurkmeja, mango, hallon. Ja frukt och grönt efter vad jag haft i kylen/frysen
- Inget vitt socker förutom i enstaka fall då det finns i ex ketchup och liknande (jag fuskade äen 1 gång i lördags eftersom jag fick en sån kärleksfull gåva av min dotter i form av ett rött geléhjärta som jag bara inte kunde tacka nej till)
- minimalt med vitt mjöl, någon enstaka macka och lite pasta men annars inget
- Som regel inga mjölkprodukter, men även här lite undantag eftersom jag har mjölk i kaffet och äter vanligt smör.
- Varje dag nån matsked surkål till lunchen eller middagen. Jag kan inte säga att jag tycker om det, inte heller har jag vant mig vid smaken (kanske kommer) men det ska ju vara otroligt nyttigt med tanke på alla goda bakterier. 
- Myyycket grönsaker till maten och frukt.
- Eftersom jag gillar något sött till kaffet ibland och på kvällen så gjorde jag en stor sats chokladbollar (med dadlar som sötning, inget socker) och hedde i frysen. Supergoda när suget sätter in!
- gröna teér, örtteeér med honung (nyttgt och bakteriedödande så länge man int sätter ner honungen i kokhett te för då dör allt det nyttiga.
- Honung blandat med ingefära och gurkmeja.
- Nötter (valnötter, jordnötter) och solrosfrön och pumpafrön, litegrann dagligen.
- en shot med proviva varje dag (den UTAN socker)
 
Så här kommer jag fortsätta under hela pencillinkuren och även några dagar efteråt för att stödja en bra tarmflora. ja det bästa hade väl varit om man fortsatte med många av dessa rutiner så länge som möjligt.... fast surkålen blir knepig...
 
Utöver kosten har jag även vilat mycket då orken tryter. Jag har även mediterat och gjort chakrabalansering och healing på mig själv. 
 
Nu hoppas jag bara att det fortsatta tillfrisknandet går bra!
 
 
 
 
Allmänt | penicillin magproblem, äta under penicillinkur | | Kommentera |
Upp