Chokladkanelkakor

Här kommer ett recept på några ruggigt goda chokladsnittar som jag bakade igår.
 
Chokladkanelkakor
ca 45 st
 
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl socker (jag tog hälften strösocker och hälften ljust muscovadosocker)
1 tsk vaniljsocker
2 rågade tsk kanel
3/4 dl kakao
200 gr smör eller margarin
1 ägg
 
Ugnen på 175 grader.
 
Blanda alla torrvaror och tillsätt sedan smöret och blanda til en smulig deg i mixer. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till smidig deg.
 
Dela degen i 4 delar och forma till längder på två bakplåtsklädda plåtar. Platta till längderna med handen.
 
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna lite och skär de sedan i sneda bitar.
 
Frossa och njut!
 
 
 
Allmänt, Kakor, Sött och gott | chokladkanelkakor | | En kommentar |

21 dar

Det sägs att det tar 21 dagar att skapa en ny vana. Jag har börjat att yoga igen eftersom jag haft så ont i ryggen och då hjälper yogan. Yoga gör verkligen gott för kroppen. Jag hade väldigt svårt att yoga i slutet av graviditeten pga foglossning och allmänt ont och tung kropp. Men nu har jag som sagt kört igång lite försiktigt igen med fokus på ryggövningar och jag har gett mig dän på att jag ska hålla uppe minst 21 dagar i sträck. Som belöning till mig själv har jag sagt att jag får köpa en ny yogamatta när jag klarat målet. Så nu gäller det bara att hålla ut! 
 
 
Idag hade vi besök av en kamininstallatör som kollade på hur vi ska gå tillväga när vi ska sätta in braskamin. Så klart är ju inget standard i detta hus utan det blir lite meck kring skorstenen och jag hoppas bara det inte drar iväg för mycket. För ju mer speciallösningar dessto mer pengar och vi har ju en begränsad budget. Nu är nästa steg att få hit en sotare som provtrycker och godkänner rökkanalen och sedan får vi en offert från eldabutiken. Det dröjer väl ett tag till innan vi kan köra igång första brasan men nu är det igång iallafall.
 
Ikväll är tanken att vi ska sätta upp julbelysning och dricka lite (mera) glögg. Kan verkligen rekommendera Per Morbergs Glögg, supergod!
 
 
 
Ha en skön tisdagkväll!
 
Kramar Jessica
Allmänt, yoga | | Kommentera |

25 november

Första dagen på en intensiv vecka har börjat. Sam var på läkarkontroll idag och vägning och mätning, allt såg bra ut och det känns ju bra såklart! Det gick smidigt och snabbt och det tack vare att de större barnen fick vara hos Sandra medan jag och Sam for till BVC. Tur man har såna grannar! :) 
Innan jag for hem stannade jag på apoteket och då fick jag frågan om jag hade fått en babybox och det har jag inte så jag fick en låda fylld med finfina grejer; en liten nappflaska, krämer, våtservetter och en nässpray med ånga. Det var en väldigt trevlig överraskning! 
 
 
 Efter middagen packade vi ihop hela gänget och gick till hockeyplanen en stund. Lo åkte spark medan Arvid och Rikard spelade hockey. Arvid har verkligen blivit jätteduktig sedan han började hockeyskolan och det är så roligt att se att han tycker det är så roligt att åka!
 
 
 
 
 
 
Jag, Lo och Sam gick hem tidigare eftersom Lo är lite förkyld så ville jag inte att hon skulle bli kall. På vägen hem såg jag flera som hade satt upp adventsljusstakar och stjärnor i fönstren och det var så mysigt, så nu blev jag också sugen. En rykande kopp te står och väntar på mig så medan jag dricker den ska jag grubbla vidare om jag ska gå ner i källarn och leta fram adventslådan....
 
Kram Jessica
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp