Cake pops

Lo och Arvid har flera gånger frågat om jag inte kan göra cake pops igen. Jag gjorde det en gång när Arvid fyllde 3 år men eftersom det var så meckigt så har jag inte gjort det igen... förrän nu. Det var kladdigt och meckigt och stressigt att hinna göra medan barnen var på dagis men nu är det gjort och jag är väldigt nöjd. Riktigt goda blev dom också! 
 
Receptet kommer från Roy Fares bok "United stated of cakes" med några mindre ändringar av mig.
 
Oreo cake pops 
 
Blev ca 25 stycken av den storlek på  bollarna som jag gjorde.
 
Kakbollarna
500 gr (3 paket alá 154 gr) oreokakor
150 gr philadelphiaost
 
Dopping och dekoration
300 gr vit choklad
strössel i olika former och färger
 
ca 25 pinnar, jag använde sugrör i papp som jag klippte i mitten.
 
- Mixa kakorna till smulor i matberedare och blanda med färskosten till en deg. Plasta in och lägg i kylen ca 30 minuter.
- Rulla bollar av degen och lägg på en bricka täckt med bakplåtspapper
- Smält lite choklad i micron och doppa sedan ner toppen på pinnarna i chokladen och stick sedan in i kakbollen. Låt stelna i kylen ca 15 minuter
- Smält resterande choklad och doppa sedan kakbollarna i chokladen, låt rinna av och häll på strössel.
- Stick ner pinnen i en bit frigolit och ställ kallt och låt chokladen stelna.
 
Sedan satte jag in dom i frysen eftersom jag inte ska ha dom ännu.
 
 
 
 
Kram Jessica
Allmänt, Sött och gott | cake pops | | 2 kommentarer |

Te med visdom

Började dagen med en härlig promenad med Sandra, känns så bra efteråt att man varit ute och rört på sig och det är alltid mysigt att prata av sig om ditten och datten. Sedan har jag myst med Sam och plockat undan lite gamla barnkläder innan de större barnen kom hem från dagis. Nu en kopp te framför lite teve och dagens yogite-visdom gjorde mig så glad - "Life expands according to one´s courage", sant så sant .. om man är modig blir livet större...
 
Sov gott kram / Jessica
 
 
Allmänt | | En kommentar |

BVC och semlor

Idag var det 3-månaders och 6-års kontroll på BVC. Jag var ensam med barnen så jag gruvade mig lite hur det skulle gå om båda pojkarna blev otröstliga efter sprutorna. Men det gick bra! Arvid var först ut och det blev koll av vikt, längd och syn. Han fick även rita lite på ett papper, räkna och göra några motorikövningar. När BVC-sköterskan sedan kallpratade med honom och sa "ja men det verkar ju som allt är bra med dig" så utbrast Arvid "jamen sprutan då!" Så inget mer kallprat utan upp med tröjan så fick han sprutan och han tog den utan att röra en min, så duktig och modig pojke :) Sedan fick han välja en leksak och även Lo fick välja en eftersom hon varit med som support. Sedan kollades Sams vikt och längd innan det var dags för sprutorna och snabbt förbyttes leendet till tårar. Den första sprutan gick bättre och han kunde tröstas fort, efter den andra var han riktigt ledsen. Tydligen är en spruta värre än den andra. 
 
På vägen hem stannade jag på bageriet och köpte semlor åt oss för att vi varit så duktiga. Jag har även laddat upp med alvedon för kvällen för antagligen kommer Sam ha ganska ont idag och bli grinig.
 
Nu ska jag försöka få Sam att sova lite och sedan göra lunch.
 
Ha en bra dag!
 
Kram Jessica
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp