Tips! Gamla teckningar...

Barnen producerar periodvis tonvis av teckningar, ibland gör dom bara några streck innan dom anser att pappret är förbrukat och givetvis kan man inte spara alla små konstverk. Jag tycker det känns dumt att kasta alla dessa knappt använda papper så jag klipper upp dom till handlingslappar, för handlingslappar går det åt många här i huset! 
 
 
Allmänt, Återbruk | gamla teckningar, återbruk | | Kommentera |

Smakportion kyckling

Kyckling och morotssmakis
 
1 liten kycklingfilé
1 morot
1/2 vitlöksklyfta
1-2 krm curry
ca 1 tsk fryst basilika
ca 1 msk smör eller olja
 
Skär kycklingen och moroten i små bitar.
Koka upp några dl vatten och krydda med curry och basilika.
Lägg i kycklingen, morot och den halva vitlöksklyftan. Vitlöken kan med fördel sättas i en tekula i vattnet så man lätt kan ta upp den när det kokat färdigt.
När kycklingen är genomkokt (kolla att den är vit rakt igenom, hur länge det tar beror på hur små kycklingbitar du har gjort) så häll av allt vatten men spara lite vatten för att ev. spä med.
Mixa koket med smör eller olja och ev med lite av kokvattnet till önskad konsistens.
 
 
Sam tyckte väldigt bra om denna smakis. Den är även utmärkt att göra sedan som hel maträtt om man kompletterar med potatis, ris eller liknande.
 
 
 
Allmänt, Barnmat | smakportion kyckling | | Kommentera |

Smakportion köttfärs

Tycker det verkar så otroligt tråkigt och smaklöst att bara koka lite köttfärs i vatten så jag gjorde så här:
 
Köttfärssmakportion
 
Lite köttfärs (jag hade ca 50 gr)
ca 1 tsk potatismjöl
ca 2 tsk grädde
 
1 lagerblad, 1 kryddpepparkorn, 1/2 vitlöksklyfta till kokvattnet.
 
Blanda allt och rulla små minibullar. 
Koka upp vatten och sätt lagerblad, 1 kryddpepparkorn och vitlöksklyftan i en tekula. Låt tekulan koka med vattnet och sätt i frikadellerna. Koka i ca 10 minuter. 
 
Sedan bjöd jag på en frikadell som första smakportion och frös in resten till senare tillfälle.
 
 
 
 
Allmänt, Barnmat | smakportion köttfärs | | Kommentera |
Upp