Ett ögonblick...

En humlas surr 
genom öppen dörr.
En fågelsång
efter väntan lång. 
En doft av liv
av naturens giv.
Ett lyckligt ögonblick
av sommaren jag fick.
 
Att hitta det lilla i det stora är det största. 
Jag har börjat inse hur gott det kan göra att ta små pauser i livets lunk. Jag som länge kört på tills energin tagit slut fick börja med att tvinga mig att ta en paus mellan varje aktivitet. Nu är det något jag kan längta till. Just nu gillar jag att sätta mig i min gungstol på altanen med en kopp kaffe och gärna en kaka och titta på den febrila aktiviteten som råder i fågelholken. Eller promenera runt i trädgården och bara titta på det som växer. 
Så mycket man faktiskt missar av att antingen leva i det förflutna och ångra saker man gjort eller inte, eller oroa sig för vad som komma skall. Att leva i nuet är däremot lite missvisande tycker jag, tror tyvärr det är omöjligt. Men kanske man kan göra det en stund. Släppa planering och fundering och vara där man är.
Ibland när man känner sig överväldigad av världens elände och alla "stora" frågor så kan man bara släppa allt en stund. Borra ner händerna eller fötterna i jorden. Så ett frö, vattna en blomma eller iaktta en fågel och se hur livet i all sin enkelhet är så självklart och bekymmersfritt.
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt, andlighet | | Kommentera |

Livet efter utmattningssyndrom

Hur jag ibland vill tro att allt är som vanlig, att min ork och energi är tillbaka på sina gamla nivåer så är det inte så. När man har varit drabbad av utmattningssyndrom så kan kroppen tyvärr få permanenta eller åtminstone skador i  hjärnan som kan ta lång tid att läka. Detta har jag lätt att glömma bort och så kör jag på i gamla hjulspår. Men eftersom jag har blivit mer uppmärksam på hur min kropp mår så reagerar jag tack och lov snabbare när jag är på väg att köra över mig själv. Då är det bara att stanna upp och justera sin kurs. Jag har lärt mig att några delar är otroligt viktigt för mig att inte tumma på och det är:
 
 
Anspråkslösa skogspromenader
Yoga och meditation
Göra en sak i taget
Lugn och ro runt omkring mig när jag jobbar (detta innebär bland annat att kontorslandskap numera är superstressande för mig ...)
 
Det låter inte mycket för världen men dessa enkla saker är väldigt viktiga för mig att tänka på för att fortsätta må bra. När jag har haft återfall kan jag se att jag har bortprioriterat dessa bitar.
 
Så idag som en brejk mitt i arbetsdagen så gjorde jag en härligt, rogivande yinyogapass på lunchen. Passet består bara av några få ställningar men dessa stannar man i en längre stund och man känner att flödet ökar i kroppen samtidigt som man blir så rofylld. För mig som kan vara alldelens för mycket "yang" är det väldigt viktigt att föra in mer "yin" i mitt liv. Mer att vara istället för att göra. Stanna upp. Andas in. Andas ut.
 
 
 
 
 
 
Allmänt, yoga | utmattningssyndrom | | Kommentera |
Upp