hejdå sommaren, hej hösten.

Ja det är ju svårt att säga annat än att hösten är här för att stanna. Så idag efter maten gick hela familjen ut i den friska (och kalla) höstluften och plockade undan sommaren. Studsmattan åkte in och utemöbler, grill och lite annat smått och gott. Även fast det är något vemodigt över hösten så är det också vilsamt på något sätt. Allt stannar sakta av och går i vila. Tempot sänks och man kan egentligen bara njuta av alla vackra färger och trädgården kräver inget av en och man kräver inget av trädgården heller. Om det bara blir lite sol så tänkte jag försöka ta några vackra höstbilder, men det har varit så grått och regnigt senaste tiden. När man har varit ute och småfrusit lite blir det skönt sen att krypa upp i soffan med en kopp te och någon bra serie.
 
Graviditeten vecka 37
Annars har jag  varit trött som en zombie idag och jag kan även lägga till en till graviditetskrämpa till min lilla lista :) Ont i höfterna. Tror det beror på att jag bara kan ligga på sidan nu och börjar vara ganska tung. Byter sida minst tio gånger per natt och det värker i höfterna då och knakar i fogarna. Även fast det är apjobbigt så måste det se lite komiskt ut när jag ska vända mig på nätterna. Det kan väl låta något i stil med detta: "Stånk, stön, pust, andas djupt, vända vända, hjälpa och lyfta magen, samla benen, lägg kudde mellan knäna, under magen, bakom ryggen och framför armarna.. så där ja... nu var man vänd.. men då blev man kissnödig....bara att stiga upp..". Man känner sig allt annat än smidig kan jag säga
 
Ja behöver jag säga att jag längtar mer och mer för var dag att denna lilla bebis ska komma ut. Jag har totalt glömt bort hur det är att inte vara gravid, hur lätt kroppen kan kännas. Jag har min målbild i huvudet när jag återigen kan ligga på mage och gå på en långpromenad, busa med barnen, sitta och leka med barnen på golvet utan att bli totalt invalid, böja mig ner och plocka upp saker utan att det krävs världens kraftansträgning. Vad lustiga saker man kan längta efter när dom inte längre är självklara.....
 
Fin höstbild på Kaiser
 
 
Kram Jessica
Allmänt, Graviditet | gravid vecka 37 | | Kommentera |

Hockeyskola och hästar

 
 Idag var det till Arvids stora glädje första dagen på hockeyskolan. Han tyckte  det var rolig och då är jag glad! Så nu blir det några söndagar framöver med  körning till Boliden varje söndag tills dess det går att spela utomhus.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Lo hon verkar ju helt klart bli en hästtjej. Igår letade jag fram mina gamla  hästborstar och sedan ryktades det hejvilt av både Lo men även Arvid tyckte  det var kul.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Jessica
Allmänt | | Kommentera |

Lördagsmos

Startade morgonen med en riktigt mysfrukost med barnen, älskar verkligen att lyxa till och äta långa frukostar på helgen. Att jag sedan tycker frukosten är dagens godaste mål gör ju inte saken värre. 
 
Har sedan några månader tillbaka blivit helt frälst av chiafrön, dessa små superfrön som är späckade med nyttigheter äter jag som en gröt varje dag. När man blandar dom med vatten bildas ett gelé runt dom och det kan se ganska läskigt ut. Lite som små fiskägg. 
 
Chiafröna kommer ursprungligen från Mexico (aztekerna) och är en bra källa till näring. Fröet äts som det är eller blandas i bröd och bakverk. Man kan även göra en dunderdryck som heter Chia Fresca (Iskiate) där man blandar fröna med vatten, lime och agavesirap (eller honung). Enligt vad man kan läsa så används dessa frön som basföda för en stam från Mexico som är kända som världens bästa långdistandslöpare - Tarahumara.
 
Fröna innehåller mängder av omega-3 och är rikt på mineraler såsom kalcium och andra nyttigheter.
 
Själv äter jag dom som sagt som gröt på morgonen med lite kokosflingor i och sylt eller bär till. Jag tycker det är gott och min kropp mår bra av gröten.
 
Det finns mer att läsa om dessa frön och dess hälsoegenskaper på nätet. Bland annat ska den förebygga cancer, motverka infektioner och stärka immunförsvaret. Även bra för mage och tarm.
 
 
 
Graviditeten
Min kropp förbereder sig helt klart för förlossning även fast det kan vara ett tag kvar. Bebisen har sjunkit längre ner och idag fick jag springa en h e l d e l på toa. Sedan har ju tröttheten kommit tillbaka med dunder och brak och jag sover återigen flera timmar på dagen och det är såå skönt. Pendlar väldigt mycket mellan att vara supertrött och sedan får jag energiryck och vill förbererda inför bebisens ankomst och vill städa, rensa, laga mat och dona... sedan blir jag helt slut igen... :)
 
Vet att allt jag skriver nu bara så gott som handlar om graviditeten men det tar verkligen 80 % av alla mina tankar och så just nu. 
 
Ha en fortsatt skön lördag!
 
Kram Jessica
Allmänt | chiafrön | | Kommentera |
Upp