Påskpyssla med barn

Det är mysigt och uppskattat att pyssla med barnen. Det är också ett bra sätt för mig att få utlopp för min kreativitet och skaparlust nu när jag sällan hinner måla tavlor. Något som jag har lärt mig för att det ska bli så bra som möjligt är att det är bra att välja pyssel som passar åldern så dom känner att dom klarar av det, annars tappas intresset fort. Jag hittade några lämpliga pyssel på nätet som vi hade material hemma till och sedan var det bara att släppa loss kreativiteten! Det blev påskkärringar, påskägg, påskharar och tuppar och en traktormaskin (!?). :)
 
 
 
 
Allmänt, Återbruk | Påskpyssla med barn, påskpyssel | | Kommentera |

Jahapp

Då var man föräldraledig igen. Ofrivilligt är fel att säga eftersom jag gärna är hemma med barnen, men däremot oplanerat. Men när familjesituationen inte funkar, så funkar inget annat heller för mig och då är det bara att hitta en bättre lösning. Så det fick bli att jag är tjänstledig igen från jobbet till och med augusti- september någon gång. Men lite märkligt är det ju när man bor i en kommun som så gärna och varmt talar om sitt mål med 80 000 invånare men samtidigt inte är villiga att satsa på barnomsorg och då kanske framförallt i landsbygden. Men men jag har lagt ner den kampen innan jag ens börjat den eftersom det tar mer energi än jag har. Så nu är jag hemma med lilleman och det känns bra, vi får ihop vardagen bra för hela familjen och lilleman mår bra! Då mår jag bra! Sedan har vi haft det så bra och fått avlastning av familjen senaste tiden och det är så välkommet! I veckan kom svärmor hit och lagade lasagne så det räckte flera dagar - guld värt! Vi har även fått hjälp med Kaiser och han har fått gå på flera långa promenader varje dag, något som vi har svårt att hinna med själva. 
 
Dagen har varit en lördag i min smak, en tur till kiosken för att handla lördagsgodis och sedan bjöds det på kokkaffe tillagad över öppen eld, godare kaffe finns inte! Möjligtvis är det ännu godare om man dricker det ute i  skogen, vid en älv, i tystnad...oj nu drömde jag mig bort lite.... Jag hoppas det blir en fiskeresa för mig och Rikard i sommar, vi är sugna på att åka tillbaka till Dellikälven.
 
Måste avsluta med att säga vad fint Lo sa till mig här om dagen: "mamma - alla är olika med lika bra"... Härligt va!? Finns ju hopp för framtiden! 
 
Ha en fin kväll! 
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Läslust...

Förkylningarna i detta hus har inte tänkt ge vika så lätt. Jag tycker ungarna hostar och snorar och själv fick jag återigen en förkylningsattack i slutet på förra veckan. Men jag vill inte vara hemma och vara sjuk något mer så det blev lite alvedon och en massa förkylningste och honung och vanligt hederligt ljummet vatten och sist men inte minst - vila! Som tur är verkar det inte vara nån megabasilusk utan mer en släng av en klassisk förkylning. Men nu har jag och barnen varit lediga några dagar och det känns skönt att kunna vila och vara ute mycket i friska luften, idag har vi även varit iväg med lite skrot till tippen.
 
Jag läser några spännande böcker inför kursen i april. Läser just nu två böcker av Alberto Villoldo, han är bland annat antropolog, dr i psykologi och schaman som har levt, studerat och lärt av schamanerna i Peru i över 25 år och är grundaren av utbildningsinsitutet the four winds som utbildar i schamansk energimedicin. Böckerna handlar mycket om Laikaindianernas urgamla visdomsläror och hur man kan arbeta med tänkesättet för egen del, han kopplar också mycket av innehållet till modernare forskning och hur den först på senare tid kunnat visa saker som (bland annat) inkaindianerna alltid känt till. Jag är ju av den typen att jag tror även på sådant som inte kan "bevisas" och ses enligt vetenskaplig forskning.Kärlek är ju ett bra exempel på det, kärlek kan ju inte "ses" och "bevisas" i den vetenskapliga meningen men visst finns det ändå! Men många människor behöver ju den vetenskapliga forskningen som säger att något är på ett visst sätt och då tycker jag det är roligt och viktig för denna värld att vetenskaplig forskning och urgammal kunskap och andlighet närmar sig varandra. Så nu ska jag brygga en kopp te och dyka ner i böckernas värld igen...
 
 
 
 
Allmänt, andlighet | | Kommentera |
Upp