Härliga höst

Det har varit några intensiva veckor och det verkar som att även oktober kommer vara intensiv och även fast det är mycket roligt så hinner jag inte med att skriva så mycket tyvär. Några av de händelser som väntar i oktober är del två i kursen "medicinhjulet", utställning av mina tavlor, födelsedagar och lite annat. Just nu känner jag en glädje och värme inombords eftersom jag känner den värme och kärlek som finns i världen. Såg just att galan "Sverige skramlar" som var på tv igår samlade ihop över 40 miljoner!!! kronor. Så underbart vilken medmänsklighet som råder därute när det verkligen gäller. Sedan har moder jord fått en annan glädjande nyhet i veckan. Shell stoppar sina oljeborrningar i Arktis! Dom satsade 7 miljarder dollar i ett projekt som 7 miljoner människor protesterade emot (jag var en av dom) och nu meddelar dom alltså att dom drar sig ur! Jiho! Värt att fira och det visar att det lönar sig att kämpa, man kan göra skillnad och denna seger glädjer mig otroligt mycket. Så dessa positiva strömmningar som just nu flödar i världen suger jag i mig och försöker sprida vidare. 
 
Ha det fint och sprid kärlek! Avslutningsvis kommer en bild som visar hur otroligt vacker hösten kan vara...
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Astrologi: Merkurius retrograd

Ja som rubriken lyder så vänder Merkurius och börjar backa, dvs gå retrograd idag den 17 september och det pågår i 3 veckor fram till den 9 oktober. Så dra ner på tempot, reflektera, tänk över det gamla du ska lämna och var öppen inför det nya som ska komma. Ge dig tid att stanna av och umgås med dig själv. Merkurius retrograd sägs ställa till med lite trubbel när det kommer till teknik, kommunikation och gör allt lite förvirrat. Så tipsen från astrologer brukar vara att göra en backup på hårddisken, inte köpa nya tekniska prylar, vara tydlig i kommunikationen och inte fatta viktiga stora beslut om det kan vänta. Och om du reser, ställ inte in resan men var förberedd på att det kan bli förseningar, bagage komma bort och liknande...Det är lite kaos i energierna så starta inte nya projekt eller skriv inte kontrakt. Lägg tiden som sagt på reflektion och rensa ur det gamla. Städa garderober, rensa lådor osv. Avsluta påbörjade projekt som du inte gjort klart. Alla dessa tips tar jag verkligen till mig och jag ser detta som en underbar tid att komma ikapp mig själv.
 
Enkelt förklarat så vad som händer är att planeten Merkurius kan röra sig max 28 grader från solen och när den når sitt max så går det retrograd. Men den går inte baklänges egentligen men det ser ut som det från jorden och magnetfältet som då uppstår är det som antas påverka oss.
 
Så var beredd att de närmaste veckorna kan kännas lite som; "too much too soon" eller "too little too late" ...
 
Njut av hösten och det enkla, vackra runt omkring dig...
Allmänt | Merkurius retrograd | | 2 kommentarer |

Avskalad.

"Låt murarna rasa, maskerna falla, ytan spricka så att ljuset kan nå ut.
Släpp ilska, stolthet, makt.
Låt kontrollen rinna bort.
Känn kärlek, ge kärlek, ta emot kärlek.
Släpp principer och byggda föreställningar.
Våga vara den du är ämnad att vara.
Stig ur det skal som byggts på dig, lager för lager; lämna det likt en orm som ömsar sitt skinn.
Kvar blir massan av kärlek och inget skiljer oss åt."
 
-Skriven 5 juni 2015-
 
 
 
 
Allmänt, andlighet | | En kommentar |
Upp