Popcorntårta

Det var ju sjuka barn när tårta inför kalaset tidigare skulle göras. Jag kan ju annars sväva iväg och baka tårta några dagar innan kalasdags men denna gång fick det bli en annan lösning. Lilleman som gillar popcorn fick en popcorntårta! Även fast det kanske inte riktigt är en tårta i den klassiska bemärkelsen så var det en spännande godsak. Salt och sött i en härlig blandning. Om man ska summera tårtan så gick den mer hem bland de vuxna och jag tyckte den var riktigt sliskigt god men jag tror inte det blir repris på den. Saknade trots allt en gräddig tårta... 
 
Popcorntårta
 
1 påse micropopcorn
ca 75 gr salta pinnar
1 påse m&m
1 påse minimashmallows
100 gr vit choklad
30 gr smör
 
Klä en springform med plastfolie
Poppa pocorn och rensa ur alla opoppade
Bryt pinnarna i mindre bitar och blanda med popcorn och m&m´s
Smält smör i en kastrull och blanda vitchoklad. Smält under omrörning.
Blanda sedan i mashmallows i smälta smör/chokladbladningen och rör tills allt smält ihop till en supergeggig massa.
Blanda sedan mashmallowgojset med popcorn/pinnar/m& m och rör ihop allt så gott det går och tryck sedan ut i springformen. Låt stå kallt några timmar (jag gjorde den dagen innan) men ställ fram ett tag innan serveringen. 
 
Skär sedan bitar och mumsa på.
 
 
Allmänt, Sött och gott, Tårtor | popcorntårta | | Kommentera |

Födelsedagar och sjukstuga

Vi har ju varit sjuka (förkylning och maginfluensa) och krassliga här i huset så något storslaget firande var det inte tal om när jag och lilleman fyllde år. Men vi firade med en del av närmsta familjen som vågade sig hit trots smittorisken :) Vi fick båda så fina presenter och flera vackra blombuketter. Alltså jag älskar verkligen en bukett fina blommor på mitt bord. Jag kan inte annat än bli lite extra glad på morgonen när man stiger upp och ska dricka morgonkaffet och har en vacker bukett på bordet. Jag ska bli bättre på att unna mig blommor! Det får bli ett tidigt nyårslöfte!
 
Idag var tanken att jag skulle och jobba men i morse kände jag fortfarande magknip och att min mage inte alls är i balans efter magsjukan/maginfluensan vi har haft här i huset. Så jag vände i dörren, värmde en vetekudde och la på magen och ska fortsätta proppa mig med goda bakterier och vila och hoppas att det blir balans snart i systemet. Någon som har några husmorsknep där ute att tipsa om för att få balans i mage/tarm? Jag har ju senaste tiden haft så bra balans i magen och sällan några problem så jag vill bara bli frisk igen.
 
Strax efter jag börjat skriva detta inlägg så läste jag dagens änglakort (draget av Doreen Virtue) som talade för sig själv... "Tranquility. Make time to relax, be still and enjoy your solitude, indulging in much-needed self-care..." Ja finns ju inte så mycket annat att säga än att instämma...
 
Ha en fin dag och glöm inte att det är fullmåne idag, ett bra tillfälle att meditera och jobba andligt och magiskt eftersom energiera är starka.
 
Här finns en länk till en fullmåneritual om man vill: http://astrobloggen.damernasvarld.se/2015/05/02/2500/
 
 
 
 
 
Allmänt, andlighet | | Kommentera |

Medicinhjulet

För ett halvår sedan började jag en utbildning som heter Medicinhjulet. Egentligen känns det för ytligt att kalla utbildning utan kan mer ses som en resa i personlig utveckling för att hela sig själv för att sedan kunna hela andra,  en personlig transformation och en vägledning mot ett liv fri från rädsla, utan begränsande tankemönster för att kunna leva det liv man drömmer om. Medicinhjulet börjar i söder och går sedan till väster, norr och slutligen öster med ett halvår mellan varje kurs för att man behöver arbeta mycket med sig själv mellan kurserna. Medicinhjulet bygger på gamla kunskaper som våra ursprungsbefolkningar bevarat under hundratals år och tanken är att man ska tillämpa kunskaperna i modern tid.
 
Utbildningen för ett drygt halvår sen innebar ett möte med 12 andra underbara människor och ingen visste vad vi hade att vänta men alla våras livsvägar hade korsat varandra. Det blev en helg med mycket kärlek, glädje, klokheter, berättelser och upplevelser, skratt och gråt. Och efter att enbart spenderar en helg tillsammans hade man fått vänner som man kan ringa mitt i natten... en känsla vi alla delade. Det svårt att skriva om helgen eftersom det var så många intryck och upplevelser som kändes på olika plan och minst på det intellektuella, därför är det nog så svårt att återge. Men helgen var magisk. Kärleksfull. Och man lämnade helgen med en bra känsla i kroppen.
 
För några helger sedan träffades vi igen i väster. Vi anlände till ett stormigt Åmliden och ett strömlöst hotell men vad gör det när man har massor av värmeljus och kärlek. Så jag skrev tidigare så går det inte riktigt att sammanfatta helgen intellektuellt eftersom det mesta som sker, sker på ett energimässigt plan och man startar processer som arbetar under en längre tid. Det såg man inte minst nu när vi träffades, ett halvår sedan första kursen och insåg hur mycket som hänt. Hur vi alla utvecklats på olika sätt. Även fast jag märkt att mycket hänt med mig under det senaste halvåret så blev blev den än tydligare när vi 13 åter samlades. Helgen var också väldigt arbetssam och känslosam, men på ett lättande och bra sätt. Vi fortsätte att arbeta med våra "ryggsäckar" och satte eld på en hel del skräp vid eldceremonin. Så till trummornas mäktiga och meditativa takt tog vi ett steg vidare i vår personliga utveckling.
Vi fick även se en film med övningar som jag rekommenderar alla att se. Filmen heter the shadow effect och handlar om att man måste se och acceptera alla sina sidor, ljusa som mörka för att vara fri från dom. Mycket tänkvärd film som träffade mig. Nu följer ännu ett halvår av värdefull, reflekterande tid innan vi åter samlas igen. 
 
Nyfiken och vill läsa mer om munay ki och medicinhjulet kolla in www.munayki.org eller alight.me
Kanke känner du att detta är en resa även för dig? Ett nytt medicinhjul börjar i oktober 2016, även detta finns att läsa på alight.me
 
Måste bara avsluta med detta underbara citat som jag älskar!
 
 
"Not everyone will understand your journey. That´s fine. It´s not their journey to make sense of, it´s yours." ---Zero Dean--
 
 
 
 
Allmänt | medicinhjulet | | En kommentar |
Upp