Sommar potpurri

Det är härlig sommar nu och jag njuter. Försöker tänka att jag ska komma ihåg denna tid när man i februari sitter i hallen och försöker kränga på barnen overaller samtidigt som man försöker hitta den andra vintervanten medan snön uyr utanför... Men vi är inte där ännu så det är bara att njuta av det som är här och nu. Det har blivit lite för lite yoga/meditation på sistone och jag känner att jag behöver prioritera det. Känner att jag har mycket som snurrar i huvudet nu, mycket jag funderar och velar om och det bästa sättet för mig är att försöka stanna upp och bara iaktta tankarna och låta dom passera förbi, då brukar det mesta lösa sig och svaren komma av sig själva...
 
vår fina stengubbe
 
Livet på en pinne
 
Vackert i min lilla äng
 
Rofylld plats
Allmänt | | Kommentera |

Surdegen del II

Nu är det två dygn (så detta är alltså dag 3) sedan jag startade min surdeg. Igår kollade jag bara till den så den inte möglat. Idag när jag skulle jag mata den upptäckte jag att det var mögel på insidan av burken. :( Så nu börjar jag om från ruta 1. Bara upp i sadeln igen!
 
R.I.P
 
 
 
 
Allmänt, Matbröd | | Kommentera |

Surdegsdebut, dag 1

Nu är det dags att lära mig den ädla konsten att baka surdegsbröd. Jag vet att det varit på tapeten länge men jag har nu kommit så långt i mitt bakande av framförallt matbröd att jag behöver utvecklas. Jag har några riktigt goda brödrecept nu som jag kör med och de flesta av dom är långtidsjästa och det är ju överlägset godast. Själv är jag ett fan av surdeg så nu är det liksom dags. Jag börjar med att göra en surdegsgrund av rågmjöl och kommer därefter att testa vetemjölsgrund. Tanken är väl att slipa på hantverket här ett tag framöver tills jag lyckas göra en fantastiskt bröd! Ska bli spännande! Bara tanken att denna surdeg kan jag ha kvar för resten av mitt liv om jag sköter den rätt... det är en häftig tanke...
 
 Dag 1: Rågsurdegsstart
1 msk fint rågmjöl
2 msk ljummet vatten
 
Blanda allt i en glasburk och lägg på locket utan att skruva åt. Förvara i rumstemperatur eller lite varmare, typ över ett kylskåp eller som i mitt fall blev det fläktskåpet ovanför spisen jag som fortfarande har ett sånt ;P
Nu får den stå och mysa till sig till imorgon och då kollar jag till, fortsättning följer.
 
 
Allmänt, Matbröd | | Kommentera |
Upp