Förkylningssmoothie

Fick influensan förra veckan och har haft feber, halsont och värk i kroppen. Halsontet har övergått i hosta och febern är nästan borta, men jag är väldigt energilös. Förutom vila, ljummet vatten med honung och gurgla med saltvatten så blandade jag ihop en smoothie med sådant jag känner att jag behöver för att bli piggare. Den blev smarrig!
 
Apelsinsmoothie
 
2 dl havremjölk
1 1/2 pressad apelsin.
1 tsk pressad limesaft
1 banan
1 dl blandade gröna salladsblad
1 tsk riven ingefära
1/2 tsk kanel
1 tsk nyponskaspulver
 
Mixa allt och drick! Den blev inte så tjock som mina smooothisar brukar vara men väldigt god och uppfriskande.
 
 
 
 
 Vintern har kommit ordentligt nu också med snö och minusgrader, men jag har tyvärr bara kunnat njuta av den genom fönstret än så länge....
 
 
 
 
Allmänt, Sött och gott | Förkylningssmoothie | | En kommentar |

Energi..

Senaste veckan har jag känt mig ovanligt grinig och känslig. När man ser på det astrologiska läget är det inte förvånande med tanke på vilka krafter som styr. Sedan är ju energierna i världen inte de bästa just nu och det är inte konstigt att man plockar upp dessa och blir påverkad av dom. För mig är det något jag ständigt arbetar med, att inte påverkas av andras sinnesstämnng och när det är tunga energier i rörelse är det extra svårt tycker jag att inte bli påverkad. Jag går i fallgropar men jag försöker att fokusera på det som är bra och det som gör mig glad, även fast det inte är lätt. Ett knep jag brukar ta till då är att ta en liten stund och ta på mig hörlurarna och försvinna i någon skön musik och bara koppla av en stund och tänka på sånt jag vill ha mer av i livet. Så sitter jag en stund och bara dagdrömmer/mediterar och försöker därmed skifta fokus från negativt till positivt. För extra djup avkoppling så brukar jag lägga mig ner och lyssna på Sandra Ingermans trummusik och försvinna bort en stund för att sedan komma tillbaka laddad med energi och kloka tankar...
 
Jag tror jag nämnt det förut att jag regelbundet läser Doreen Virtues änglabudskap. Jag vet inte hur jag först upptäckte henne men det är något magiskt med hennes budskap. Även fast det är riktat till alla som lyssnar så känns det så persnolig och stämmer så bra med hur läget är. Gillar hennes positiva utstrålning och härliga personlighet helt enkelt, jag blir inspirerad av henne! 
 
Nu ser jag framemot att veckan som kommer blir fylld av bra energi och att jag känner mig inspirerad, glad och kärleksfull och att det händer roliga saker.  
 
Varma kramar
 
Min senaste tavla som jag målade förra veckan. Den föreställer Sarakka, som var en samisk gudinna. Som jag förstått det var det främst kvinnornas gudinna i samband med havandeskap och förlossning, men hon dyrkades av männen också. Hon var hemmets beskyddarinna och bodde i eldstaden (www.samer.se)
 
 
Allmänt, Mina tavlor & annat hemmagjort | sarakka | | Kommentera |

Återbruk - pepparkaksmössa

Snart dags för luciatåg och ett önskemål från ett av barnen var att vara pepparkaksgumma... den enda dräkt jag inte hade bland havet av tomtedräkter och luciasärkar. Sände ut en liten önskan i universum och hade vägarna förbi Myrorna där jag hittade en pepparkaksgumma-klänning i rätt storlek som var jättefin och framförallt - dottern gillade den! Nu var den bara det där med huvudbonad. Hittade ingen att köpa separat någonstans så det fick bli att fixa en själv av en gammal brun bebis plyschdräkt, mösskanten och "bollen" tog jag från en av alla tomteluvor vi har. Slutligen limmade jag fast "godisprickar" av tygstuvbitar enligt önskemål från fröken som ska ha den. Antagligen bröt jag mot sy-konstens alla regler, men jag tycker resultatet blev bra och så är det ju en sån fin känsla att skapa något själv med händerna och göra något nytt av något gammalt!
 
Ha en fin kväll!
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt, Mina tavlor & annat hemmagjort, Återbruk | pepparkaksmössa | | En kommentar |
Upp