"Jag fick kontakt med en ängel"

Det var rubriken till en artikel om Sune och Bert böckernas författare Anders Jakobsson som berättade öppet om sitt möte med sin skyddsängel. Han säger att han är trygg i sina upplevelser och att det han upplevt är ju hans sanning. Jag blir alltid otroligt inspirerad av alla människor som står för vem dom är och alla berättelser som finns kring mötet med änglar, andliga guider och liknande och det hjälper mig att bli trygg i mina upplevelser. Kolla bara tv-programmet "en natt på slottet", vilka möten och upplever som deltagarna får.
 
Så igår kväll inför meditationen bad jag om hjälp med healing från andliga krafter och änglar och efter en stunds avslappning fylldes hela min kropp med värme och en otroligt känsla av kärlek och jag blev omfamnad av denna värme och kärlek. Jag blev väldigt berörd och en tår av lycka kom, det kändes som hela min kropp "lyste". Det är inte första gången jag känner av andlig närvaro under mina meditaitoner men det här var första gången det kändes så starkt och jag fortsatte meditera i ca 20 minuter och bara mådde gott. Efter meditationen mådde jag på topp och hade en känsla av harmoni, glädje och tacksamhet inom mig. Jag läste sedan runt lite om änglamöten och såg att flera berättelser om möten med skyddsänglar liknade min. Det var iallafall en fin stund och idag, tro det eller ej, så har jag ännu inte känt någon värk alls från svanskotan. Törs inte säga att det är helt bra ännu men just nu känns ingen smärta. Ska avsluta min iprenkur och vila och fortsätta undvika sittande men kanske kanske börjar kroppen återställas....
 
 
 
Allmänt, andlighet, meditation | Möte med Skyddsängel | | Kommentera |

Grönkål

En grönsak som dyker upp kring jul är ju grönkål och jag som är en kåldiggare tycker det är bra! Grönkål ska tydligen vara den nyttigaste grönsak som finns; den är bra för synen, innehåller massor av kalcium och flavonoider (det är antiinflammatorisk och innehåller massor av antioxidanter!) och bra källa till omega 3 mm mm Jag köpte hem en stor påse grönkål idag så nu ska jag försöka hitta lite goda sätt att äta denna juvel av nyttighet. Först ut var grönkålschips. Lätt att göra och blev otroligt krispigt och gott, barnen tyckte sådär.... däremot blev det lite stark eftersom jag strödde på chiliflakes, kanske kan skippa det nästa gång. Så här gjorde jag...
 
Grönkålschips
200 gr hackad, sköljd, torr grönkål
1,5 msk olivolja
knappt 1 msk flingsalt
(1 tsk chiliflakes eller kanske nån annan krydda)
 
Blanda allt i en skål och bre ut på en bakpappersklädd plåt och sedan in i ugnen i 200 gr ca 10 minuter.
 
Nu ska jag försöka hitta ett gott recept på grönkålssallad och grönkålssoppa....
 
 
 
Allmänt | Grönkål, grönkålschips | | Kommentera |

Antiinflammatorisk kost

Igår gjorde det ont som attans kring svanskotan så då proppade jag på med antiinflammatoriska kryddor och gjorde mjuka övningar för ryggen och jobbade med healing på mig själv. Tanken slog mig faktiskt att kanske är det på väg att bli bättre men blir först sämre... Och idag känns det mycket bättre, så jag hoppas att det är på väg åt rätt håll men jag vågar inte hoppas riktigt ännu.
 
Örter och liknande som jag har försökt äta mer av som har antiinflammatoriska egenskaper:
- gurkmeja, besitter en massa bra egenskaper förutom antinflammatorisk och har traditionelalt används vid ledgångsreumatism, förkylning, hosta, menssmärtor, hudproblem, sårvård... försök ät 1 tsk per dag som ett antioxidanttillskott.
- ingefära, har läst att undersökningar visar att det kan lindra ledvärk. Den är även lugnande för magen och kan användas vid illamående, sjösjuka osv. Använder det som krydda, dricker te med ingefära, blandar i honung.
- nyponpulver, fick nyligen en hel burk av min kära mamma och det var nog meningen att jag skulle ha det hemma... för nyponpulver innehåller mängder av antioxidanter (ju mörkare färg desto mer) och innehåller många gånger mer halter av c-vitamin än citrusfrukter. Sedan finns det ett ämne i nypon som har en antiinflammatorisk verkan som hjälper till att lindra ledvärk. Forskarna tror att nyponpulvret verkar lokalt genom att minska de vita blodkropparnas väg mot inflammationen och då minskar smärtan och svullnaden och lederna bloir rörligare
- te, särskilt grönt te ska tydligen vara antiinflammtorisk och bra att dricka för att motverka träningsvärk. Jag dricker ju mest yogi te och det är ju örtte men jag ska köpa hem lite grönt te.
- spenat, avocado, vitlök, blåbär...
- papaya säga också vara antiinflammatoriskt men det har jag inte ätit nåt än.
 
sedan ska man undvika socker, vete, tillsatser, rött kött, mjölkprodukter och stress som istället skapar bra grogrund och miljö för en inflammation.
 
Här kommer ett recept på en inte jättegod men jäkligt nyttig smoothie från Sanna Ehdin:
 
Nyponsmoothie
1/2 banan
2 tsk torkad nyponpulver
2 msk proteinpulver, jag använde hemp protein powder från Life.
saften från 1/2 citron
1 tsk kallpressad linfröolja (hade jag inte så jag tog rapsolja)
2,5 dl vatten
 
Mixa och drick! Tyvärr har jag ingen bild att bjuda på för den ser inte så aptitlig ut... 
 
Nu ska jag köra ett pass med ryggyoga och fylla på med positiv energi så jag snart är frisk igen! Sat nam!
 
 
Allmänt | Nyponsmoothie, antiinflammatorisk kost, gurkmeja, ingefära, nyponpulver | | 2 kommentarer |
Upp