Tänkvärt

 
Allmänt, andlighet | | En kommentar |

En dag

Denna dag har känts lång, inte på ett dåligt sätt utan på ett roligt sätt. På förmiddagen blev det lek och kaffeprat med Linda och barnen och det var riktigt kul att prata i kapp lite, känns som det var längesen. Sedan har vi donat på hemma i trädgården med lite av varje i det sköna vädret. Loppan har varit borta nästan hela dagen med en kompis och Arvid har också varit borta några timmar på kalas och sen hos en kompis. Jag och Rikard tog en promenad med Sam för att hämta Arvid och då kollade vi in en altan med inbyggd pool. Supermysigt! Så nu blev jag sugen att ställa upp vår pool som vi har i källaren. Men jag tror vi väntar någon vecka till, det blir ju troligtvis ändå bad i helgen eftersom vi ä bjudna på badtunneparty :)
 
Ikväll blir jag nog fiskeänka och då tänkte jag faktiskt ta mig ett glas vin och se klart en av alla filmer jag somnat till....Egentligen borde jag yoga men ikväll väljer jag soffa och vin...
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Ny favoritkyckling!

Igår lagade jag en kycklinggryta inspirerad av det marocanska köket, smaker heelt i min smak! Gillades av hela familjen och gick utmärkt att servera även till Sam.
 
Marocansk kycklinggryta
Tyvärr är vissa mått lite ungefärliga eftersom jag inte tänkte på att mäta när jag lagade maten. Bäst är att smaka av eftersom med kryddorna.
 
6 st (ca) aprikoser
3 kycklingfileér
1/2 stor zucchini
1/2 stor aubergine
1/2 purjolök
5 dl vatten + 1 kycklingbuljongtärning
ca 1/2 tsk kanel
ca 1/2 tsk malen koriander
ca 1/2 tsk malen ingefära
ca 1/2 tsk paprikapulver
ca 1/2 tsk gurkmeja
 
Till "vuxengrytan"
Sambal oelek efter tycke
Ev salt och peppar
 
ca 1 msk persilja eller koriander
 
Lägg aprikosern i blöt några timmar.
Skär zucchini, aubergine och kyckling i tärningar. Skiva purjolöken. Fräs grönsaker och kyckling i en stor kastrull. När allt gojsat ihop och fått lite stekyta så häll på vatten och buljong. Häll av aprikoserna och hacka i små bitar. Tillsätt alla kryddor + aprikosen i grytan och koka på låg värme i ca 10 minuter. Sedan tog jag ut en portion till Sam innan jag kryddade på lite extra salt och tillsatte sambal oelek. Avsluta med hackad persilja/koriander och servera med couscous eller ris.
 
 
 
 
 
 
Allmänt, Barnmat, Middagstips, Sött och gott | marocansk kycklinggryta | | Kommentera |
Upp