Fönstershopping och spökmuffins

Idag var det besök på BVC för vägning och mätning. Sam hade gått upp över sin födelsevikt nu och växt en centimeter, så det går åt rätt håll. 
 
Sedan blev det en sväng till stan för jag hade några grejer att köpa på Åhlens och Ådells och vi hade lovat barnen att få besöka Brettschneiders Legobutik och kolla på stars wars lego mm och se om det var något dom önskade sig i julklapp. Tyvärr öppnade legobutiken inte förrän kl 11 och vi var där lite tidigt, men barnen nöjde sig med att fönstershoppa ?! Så nöjda och glada for vi därifrån. 
 
I sann halloween-anda bakade vi lite spökmuffins. Smaken blev ganska tråkig; bara vanliga vaniljsmuffins, men dom var roliga att se på iallafall! Maschmallowsen är dekorerade med ätbar färg.
 
 
 
Missa inte Hela Sverige Bakar ikväll!
 
Kramar Jessica
 
Allmänt, Sött och gott | halloweenmuffins | | En kommentar |

Höstblåst och äppelmuffins

Idag är det en kall och blåsig men härligt solig höstdag. Tidigt i morse när vi låg i sängen och ammade hörde man hur blåsten ven ute och då var det så mysigt där i värmen under täcket med Sam nära. Efter en stund smög jag upp och gjorde mig kaffe och mackor och såg nyhetsmorgon en stund själv innan barnen vaknade. Så skönt att få lite tid själv med en stor kopp kaffe och lite tvslöande...
 
Det var soligt även igår och som jag skrev tidigare är ju Arvid och Lo aningen rastlösa här hemma så igår bestämde vi oss för att ta en liten utflykt till Kåge och fiska och fika. Det var mysigt och även fast vi inte fick något på kroken var det härligt att vara ute och göra något kul tillsammans. Arvid och Lo fiskade medan Sam sov sig igenom hela utflykten. Innan utflykten fick barnen baka äppelmuffins av några äpplen som sjöng på sista versen och dom skötte allt själva utom att ta in och ut ur ugnen. Muffisarna blev sååå goda och snygga (har tyvärr ingen bild). Visserligen brukar barnen få vara med när jag bakar men jag måste nog låta dom göra ännu mer :)
 
Jag lägger upp receptet här nedanför men tyvärr utan bild.
 
Nu är det klart med namnen och det blir Sam Hardy. Känns helt rätt och passar bra ihop. Så nu är det bara att fylla i papprena till Skatteverket och skicka in. 
 
Ha en härlig onsdag!
 
Kram Jessica
 
 
Äppelmuffins 
(ca 12 stycken stora)
Ugn: 200 grader
 
100 gr rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk
ca 3 äpplen
kanel + socker
 
(Smeten gör jag i en matberedare med elvisp)
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget medan man vispar kraftigt.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör ner det i smeten. Tillsätt fil. Klicka ut smeten i ca 12 stora muffinsformer. Klyfta äpplen och tryck ner i smeten. Strö lite kanel och socker över.
 
Grädda i mitten ca 20 minuter (känn efter).
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Drömmar och huvudfotingar

Idag har vår lilla prins funnits hos oss i 1 vecka och det firade vi med att ta en premiärtur till lekparken. Arvid och Lo behövde verkligen komma ut och leka. Dåligt väder och stilla aktiviteter en vecka har börjat ta ut sin rätt...det råder klättra-på-väggen-varning här hemma och då är det bra att vara ute. 
 
Ändå sedan Sam föddes så har jag drömt drömmar varje natt som jag kommer ihåg starkt när jag vaknar. Gemensamt är att alla drömmar handlar om barn. Antingen mina egna eller vänners barn och i de flesta drömmar har barnen varit borta en tag eller liknande och jag har hunnit få lite panik och en sån där stark lejonmamma-känsla och letat och så kommer barnet/barnen fram. Så har dröm efter dröm varit. Känner mig även ovanligt överbeskyddande över barnen när jag är vaken och det tar än mer ont om jag hör om barn som farit illa. Det måste ju ha att göra med alla hormoner antar jag.
 
Loppan är verkligen förtjust i att rita och "skriva". Inte bara på papper utan gärna på sig själv och väggen. Nu har vi sett att hon ritar jättefina huvudfotingar, men vi kan inte spara dom på papper eftersom hon har ritat dom på sig själv. Får helt enkelt spara en bild på hennes ben med hennes första huvudfotingar :).
 
 
Håll i er där ute nu om stormen drar in över Sverige....
 
Kramar Jessica
Allmänt | | Kommentera |
Upp