Ostekta kåldolmar...

Idag blev vi less på att vara hemma så vi tryckte in oss hela familjen i lill-toyotan och körde en sväng till stan och fixade lite ärenden. På vägen hem skulle vi stanna och köpa mat på Minghas men det var tyvärr stängt så det fick bli ica istället. Jag var sugen på vårrullar och Rikard och barnen ville ha pyttipanna. Rikard gick in och handlade och när vi sedan kom hem och skulle laga till maten så upptäckte vi att Rikard hade köpt ostekta kåldolmar!!?? Han hade helt enkelt fått härdsmälta på affären och köpt kåldolmar istället. Han kunde inte fatta själv varför det hade blivit så men skyllde på tankspriddheten ;P
Så jag fick vackert äta pyttipanna med dom andra. Kåldolmar får Rikard heöt enkelt kalasa på nån annan dag :D 
 
Ha en bra kväll!
 
Kram Jessica
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Hudkräm

Måste tipsa om en helt suverän hudkräm till vintertorra hudar. Jag har jättetorr hud som kliar så jag provade denna hos min mamma och blev helsåld. Den fungerar jättebra för mig och även fast den är fet och känns på huden så blir man inte kladdig och klibbig. Sedan innehåller den inga parabener heller vilket är ett krav jag har. Försöker använda så lite krämer och sånt som möjligt så inte huden blir beroende av det men denna gör gott för min hud och jag vil inte vara utan den nu på vintern. 
 
Kramar Jessica
 
 
Allmänt | a-derma exomega | | Kommentera |

Lördagsgodis och ayurveda

Det är aldrig så tyst och lugnt som när barnen precis fått sitt lördgsgodis. Då kan man verkligen höra en knappnål falla till golvet. Men det dröjer ju inte länge innan sockerkicken sätter in och det blir raka motsatsen. Så jag passar på nu och skriva lite medan det smaskas för fullt i vardagsrummet och Sam sover gott i vagnen.
 
Idag är jag gräsänka, för Rikard är och pimplar i Aborrträsk och förhoppningsvis får han med sig någon fin röding hem. Vi har fortfarande kvar i frysen sedan han var och fiskade senast, men det gör inget för röding är en god fisk som jag gärna äter. Den blev föressten otroligt god att grava!
 
Måste tipsa om två bra böcker för er som är intresserade av ayurveda (framförallt matlagningen). Det är två kokböcker med lite annan information kring ayurveda. Jag har läst dom flera gånger och jag tycket det är otroligt intressant och har lagat några maträtter utifrån dom. Sedan jag var hos en ayurvedisk hälsovägledare och fick råd kring mat och leverne som passar min typ av kroppstyp så märker jag ju att jag mår bättre när jag äter mer det som passar mig. Ju mer jag läser desto mer tycker jag att det låter självklart och logiskt att följa ayurvedatänket. Kanske inte så konstigt att det fungerar bra eftersom det är ett traditionellt medicinsk system från Indien som har praktiserats oavbrutet i över 1000 år! Därmot kan jag tycka att maten är lite svår att få ihop när man har småbarn, antagligen är det bara en vanesak men många maträtter i böckerna känns lite komplicerade och vuxna i smaken. Och det är ju inte aktuellt att stå och laga två olika maträtter varje dag. 
 
 
"Evas frestelser - livets goda" av Eva Stormöga & "Maten är min medicin" av Janesh Vaidya
 
Nu ska jag spela lite tvspel med barnen innan Sam vaknar.
 
Ha en bra lördag!
 
Kramar Jessica
 
 
Allmänt, ayurveda | ayurveda | | Kommentera |
Upp