Medicinhjulet

För ett halvår sedan började jag en utbildning som heter Medicinhjulet. Egentligen känns det för ytligt att kalla utbildning utan kan mer ses som en resa i personlig utveckling för att hela sig själv för att sedan kunna hela andra,  en personlig transformation och en vägledning mot ett liv fri från rädsla, utan begränsande tankemönster för att kunna leva det liv man drömmer om. Medicinhjulet börjar i söder och går sedan till väster, norr och slutligen öster med ett halvår mellan varje kurs för att man behöver arbeta mycket med sig själv mellan kurserna. Medicinhjulet bygger på gamla kunskaper som våra ursprungsbefolkningar bevarat under hundratals år och tanken är att man ska tillämpa kunskaperna i modern tid.
 
Utbildningen för ett drygt halvår sen innebar ett möte med 12 andra underbara människor och ingen visste vad vi hade att vänta men alla våras livsvägar hade korsat varandra. Det blev en helg med mycket kärlek, glädje, klokheter, berättelser och upplevelser, skratt och gråt. Och efter att enbart spenderar en helg tillsammans hade man fått vänner som man kan ringa mitt i natten... en känsla vi alla delade. Det svårt att skriva om helgen eftersom det var så många intryck och upplevelser som kändes på olika plan och minst på det intellektuella, därför är det nog så svårt att återge. Men helgen var magisk. Kärleksfull. Och man lämnade helgen med en bra känsla i kroppen.
 
För några helger sedan träffades vi igen i väster. Vi anlände till ett stormigt Åmliden och ett strömlöst hotell men vad gör det när man har massor av värmeljus och kärlek. Så jag skrev tidigare så går det inte riktigt att sammanfatta helgen intellektuellt eftersom det mesta som sker, sker på ett energimässigt plan och man startar processer som arbetar under en längre tid. Det såg man inte minst nu när vi träffades, ett halvår sedan första kursen och insåg hur mycket som hänt. Hur vi alla utvecklats på olika sätt. Även fast jag märkt att mycket hänt med mig under det senaste halvåret så blev blev den än tydligare när vi 13 åter samlades. Helgen var också väldigt arbetssam och känslosam, men på ett lättande och bra sätt. Vi fortsätte att arbeta med våra "ryggsäckar" och satte eld på en hel del skräp vid eldceremonin. Så till trummornas mäktiga och meditativa takt tog vi ett steg vidare i vår personliga utveckling.
Vi fick även se en film med övningar som jag rekommenderar alla att se. Filmen heter the shadow effect och handlar om att man måste se och acceptera alla sina sidor, ljusa som mörka för att vara fri från dom. Mycket tänkvärd film som träffade mig. Nu följer ännu ett halvår av värdefull, reflekterande tid innan vi åter samlas igen. 
 
Nyfiken och vill läsa mer om munay ki och medicinhjulet kolla in www.munayki.org eller alight.me
Kanke känner du att detta är en resa även för dig? Ett nytt medicinhjul börjar i oktober 2016, även detta finns att läsa på alight.me
 
Måste bara avsluta med detta underbara citat som jag älskar!
 
 
"Not everyone will understand your journey. That´s fine. It´s not their journey to make sense of, it´s yours." ---Zero Dean--
 
 
 
 
Allmänt | medicinhjulet | |
#1 - - Anonym:

Låter helt otroligt! Vilken utbildning! Den ska jag titta närmare på, och filmen med.

Svar: Roligt att höra! Kram och lycka till
Jessica

Upp