Tekakor

Jag har aldrig varit något fan av tekakor, tills jag bakade dom själva! Oj va gott och vilken skillnad mot köpes tekakor som bara är torra och luftiga. Så här kommer ett recept som kvalificerar till mina topp tio brödrecept!
 
Tekakor
16-18 st
 
1,5 dl havregryn
2,5 dl vatten
50 gr smör
2,5 dl havremjölk
1 pkt jäst
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
ca 1 liter dinkelmjöl
 
Koka ihop havregryn och vatten till en gröt. Häll gröten i en bunke.
Klicka ner smöret och rör tills det blandats in
Tillsätt havremjölk och smula ner jästen, rör till jästen löst sig.
Tillsätt sirap, salt och mjölet eftersom. Bearbeta degen tills den är smidig.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Stjälp upp degen på bakbord och rulla till bullar som du sedan plattar till på plåten. Nagga med gaffel.
Sätt ugnen på 250 gr
Låt jäsa 20-30 minuter under bakduk
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt, Matbröd | tekakor | |
#1 - - Robex Lundgren:

mums

Upp