Kanelbullar i kakform

Jag såg ett kakrecept på en blogg och smälte totalt i mitt kanelbullehjärta och var tvungen att provbaka på en gång. Den magnifika uppenbarelsen kallades kanelbullekakor, det bästa av två världar - kanelbullar och småkakor. Kakorna blev supergoda och så dom ju såå söta att titta på, som små låtsasbullar i cernitlera... Så om du älskar kanelbullar så testa dessa!
 
Kanelbullekakor
ca 30 st
 
3 dl dinkelmjöl
2 msk socker
1/2 tsk vaniljsocker
125 gr smör
2 msk vatten
 
Fyllning:
1/2 dl socker
1/2 mask kanel
ägg till pensling
pärlsocker ovanpå
 
Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare och rör ihop. Tillsätt kallt smör i kuber och kör tills degen är smulig. Häll i vattnet medan matberedaren går och kör runt till det blir en smidig deg. Lägg degen på ett bakplåtspapper och lägg sedan ett bakplåtspapper på och kavla ut tunt, ca 5 mm. 
Blanda socker och kanel och strö över hela degen så det blir täckt. Tryck till lite med handen så sockret och kanelen fastnar lite mer. Rulla ihop från långsidan till en fast rulle och dela sedan i 1 cm tjocka bitar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter.
 
 
 
Allmänt, Kakor, Sött och gott | kanelbullekakor | |
#1 - - Anonym:

Ugn: 200 grader

Upp