Vaniljpannacotta med rabarber
Här kommer ett smarrigt recept som vi smakade i midsommar.
Vaniljpannacotta
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 vaniljstång
3 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter.
Grädde och socker i en kastrull tillsammans med en uppsnittad vaniljstång och urskrapade vaniljfrön.
Ta av grädden från värmen och lös upp gelatinbladen där i.
Häll upp i serveringsglas och ställ kallt tills det har stelnat, ca 1-2 timmar.
Rabarberkompott
ca 300 gr rabarber
1 msk vatten
1 dl gelésocker (eller strösocker)
Skär rabarbern i tunna skivor. Lägg dom i en kastrull med lite vatten och låt koka upp. Häll i sockret och låt sedan koka tills rabarbern kokat sönder, tar ca 10 minuter. Ta av och låt svalna. Skeda sedan upp rabarberkompotten på vaniljpannacottan och ställ kallt i minst ett par timmar, men inget hinder att göra dagen innan.
Servera med en lite citronmeliss...