Körsbärssås

Jag har insett att jag har en hel massa bär kvar i frysen sedan i somras/höstas och känner väl att jag måste hinna göra något med allt innan det är dags att fylla på igen. Jag har mest röda vinbär, körsbär men även blåbär och hjortron. Så idag kokade jag en körsbärssås som jag tänkte använda och göra en cheesecake av. Såsen blev faktiskt riktigt smarrig och passar nog också bra som sås till glass.
 
Körsbärssås
 
400 gr urkärnade körsbär
1 dl socker
1 msk potatismjöl
2 msk vatten
 
Blanda körsbär och socker i kastrull och koka upp. Låt sjuda ca 10 minuter. 
Blanda potatismjöl med vatten och rör ner i bären. Låt koka en bubbla och ta sedan av från plattan och häll upp såsen på burk.
 
Nu är det dags för Familjen Annorlunda!
 
 
 
 
Allmänt, Sött och gott | körsbärssås | |
Upp