Antiinflammatorisk kost

Igår gjorde det ont som attans kring svanskotan så då proppade jag på med antiinflammatoriska kryddor och gjorde mjuka övningar för ryggen och jobbade med healing på mig själv. Tanken slog mig faktiskt att kanske är det på väg att bli bättre men blir först sämre... Och idag känns det mycket bättre, så jag hoppas att det är på väg åt rätt håll men jag vågar inte hoppas riktigt ännu.
 
Örter och liknande som jag har försökt äta mer av som har antiinflammatoriska egenskaper:
- gurkmeja, besitter en massa bra egenskaper förutom antinflammatorisk och har traditionelalt används vid ledgångsreumatism, förkylning, hosta, menssmärtor, hudproblem, sårvård... försök ät 1 tsk per dag som ett antioxidanttillskott.
- ingefära, har läst att undersökningar visar att det kan lindra ledvärk. Den är även lugnande för magen och kan användas vid illamående, sjösjuka osv. Använder det som krydda, dricker te med ingefära, blandar i honung.
- nyponpulver, fick nyligen en hel burk av min kära mamma och det var nog meningen att jag skulle ha det hemma... för nyponpulver innehåller mängder av antioxidanter (ju mörkare färg desto mer) och innehåller många gånger mer halter av c-vitamin än citrusfrukter. Sedan finns det ett ämne i nypon som har en antiinflammatorisk verkan som hjälper till att lindra ledvärk. Forskarna tror att nyponpulvret verkar lokalt genom att minska de vita blodkropparnas väg mot inflammationen och då minskar smärtan och svullnaden och lederna bloir rörligare
- te, särskilt grönt te ska tydligen vara antiinflammtorisk och bra att dricka för att motverka träningsvärk. Jag dricker ju mest yogi te och det är ju örtte men jag ska köpa hem lite grönt te.
- spenat, avocado, vitlök, blåbär...
- papaya säga också vara antiinflammatoriskt men det har jag inte ätit nåt än.
 
sedan ska man undvika socker, vete, tillsatser, rött kött, mjölkprodukter och stress som istället skapar bra grogrund och miljö för en inflammation.
 
Här kommer ett recept på en inte jättegod men jäkligt nyttig smoothie från Sanna Ehdin:
 
Nyponsmoothie
1/2 banan
2 tsk torkad nyponpulver
2 msk proteinpulver, jag använde hemp protein powder från Life.
saften från 1/2 citron
1 tsk kallpressad linfröolja (hade jag inte så jag tog rapsolja)
2,5 dl vatten
 
Mixa och drick! Tyvärr har jag ingen bild att bjuda på för den ser inte så aptitlig ut... 
 
Nu ska jag köra ett pass med ryggyoga och fylla på med positiv energi så jag snart är frisk igen! Sat nam!
 
 
Allmänt | Nyponsmoothie, antiinflammatorisk kost, gurkmeja, ingefära, nyponpulver | |
#1 - - Anna :

Vet du att det finns en ekologisk kryddblandning som heter " morning wellnes", innehåller alla bra kryddor och örter, perfekt att strö över filet/gröten på morgonen. Testa! //Oskars mamma

Svar: Kände inte till morning wellness men googlade direkt fram den och jag ska göra en beställning och testa! Tack för tipset! :)
Jessica

#2 - - Anna:

Den finns på Coop 👍

Svar: Va bra! känns ju mycket smidigare än att börja beställa.
Jessica

Upp