Dags att fira!

Äntligen är pencillinkuren över och det verkar även som att förkylningen börjar släppa sitt grepp om mig. Det finns hopp om liv helt enkelt. För att fira så bakade jag och två av barnen kladdkaka. Men eftersom kroppen behöver lite extra kärlek så kändes det inte som läge för en massa socker så vi bakade en nyttig variant som blev supergod! Det enda som saknades från att det skulle bli en tiopoängare var att det skulle ha varit lite grädde eller glass till. Men kakan gick åt som smör i solsken av alla i familjen (mest skeptiskt var faktiskt inte barnen utan pappan i huset) och det blev en bild av det som var kvar.
 
Här kommer receptet!
 
Sockerfri men ack så god Kladdkaka
 
Ugn: 175 grader
 
Ingredienser
10 dadlar
1 dl kokosflingor
2 dl mandelmjöl
5 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
En nypa salt
1 msk agavesirap (eller honung)
3 ägg 
1/2 dl kokosolja
 
Lite kokosolja till smörjning av form
Lite kokos att strö på kakan
(Gärna lite mandelflarn att strö på kakan)
 
Gör så här:
Kärna ur dadlarna och mixa tillsammans med kokosen i matberedare.
Tillsätt övriga torra ingredienser.
Smält kokosoljan.
Tillsätt kokosoljan, agavesirapen och äggen och blanda till jämn smet.
Smörj en springform med lite kokosolja.
Häll i smeten och strö över lite kokosflingor (och ev mandelflarn)
Grädda i mitten av ugnen 15 minuter.
Låt stå minst en timme efter för att den ska sätta sig lite, antingen i kyl eller rumstemperatur.
Servera med grädde eller glass.
 
 
 
 
Allmänt, Sött och gott | baka sockerfritt, sockerfri kladdkaka | |
Upp