Svartvinbärssaft

Frysen är lite småfull minst sagt så idag kokade jag saft av de svarta vinbär jag hade. Svarta vinbär är ju lite av ett superbär som vi borde äta mer av. Förutom att dom har mer c-vitamin än apelsiner så innehåller dom massor av antioxidanter och anticyaniner som säga kunna förebygga många sjukdomar.
 
svartvinbärssaft
 
1 kg svarta vinbär
5 dl vatten
3 dl socker / 1/2 liter
natriumbensoat (se dosering på förpackningen) 
 
Koka upp bären (mina var varken repade eller rensade) tillsammans med vattnet och låt koka ca 10 minuter. Mosa bären under tiden med en potatisstampare. Häll saften i en silduk och låt rinna igenom. Tar länge men pressa inte på för då blir saften grumlig. Koka sedan upp saften tillsammans med socker, låt småkoka i ca 5 minuter, skumma. Ta av saften från värmen och rör ner natriumbensoat. Häll upp på flaska.
 
 
 
 
Allmänt, Sött och gott | svartvinbärssaft | |
Upp