Hemmagjorda kycklingnuggets

Igår blev det en smarrig och lättlagad favorit! Kycklingnuggets med mangoraja och grönsaksstavar, servera gärna med en cole slaw och pommes eller ris till.
 
kycklingnuggets
 
Portioner: 4-5 
Ugn: 250 gr (grill)
 
700 gr kycklingfilé 
1,5 dl ströbröd
0,7 dl sesamfrö
1,5 dl riven parmesan
2 ägg 
salt och peppar
5 msk rapsolja
 
Sätt på ugnen. Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda ströbröd, sesamfrö, parmesan, salt och peppar. Vispa upp äggen lätt i  en skål. Doppa kycklingbitarna i ägget och sedan i ströbrödsblandningen. Häll oljan i en stor ugnsplåt och hetta upp en liten stund i ugnen. Lägg kycklingbitarna på plåten och låt grilla i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Vänd bitarna några gånger under tiden.
 
mangorajadressing
 
1 dl mangorajasås
2 dl créme fraiche
1/2 dl turkisk yoghurt
salt och peppar
 
Blanda allt och låt stå kallt tills servering.
 
 
Allmänt, Middagstips | Kycklingnuggets | |
Upp