Hemmagjorda kycklingnuggets
Igår blev det en smarrig och lättlagad favorit! Kycklingnuggets med mangoraja och grönsaksstavar, servera gärna med en cole slaw och pommes eller ris till.
kycklingnuggets
Portioner: 4-5
Ugn: 250 gr (grill)
700 gr kycklingfilé
1,5 dl ströbröd
0,7 dl sesamfrö
1,5 dl riven parmesan
2 ägg
salt och peppar
5 msk rapsolja
Sätt på ugnen. Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda ströbröd, sesamfrö, parmesan, salt och peppar. Vispa upp äggen lätt i en skål. Doppa kycklingbitarna i ägget och sedan i ströbrödsblandningen. Häll oljan i en stor ugnsplåt och hetta upp en liten stund i ugnen. Lägg kycklingbitarna på plåten och låt grilla i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Vänd bitarna några gånger under tiden.
mangorajadressing
1 dl mangorajasås
2 dl créme fraiche
1/2 dl turkisk yoghurt
salt och peppar
Blanda allt och låt stå kallt tills servering.