Svårt att sova?

Från ayurvedan och mediyogan har jag fått med mig några tips som ska hjälpa vid sömnproblem. Jag har ju inte själv fått tillfälle att testa om dom fungerar än eftersom svårt att sova är det sista jag har problem med som mamma till 3 små. Men livet kan ju förändras och alla har ju någongång upplevt svårigheter att somna så här kommer några tips!
 
Yogaövning
Nackrullning: sätt dig bekvämt i lätt meditationsställning eller på en stol, blunda, låt händerna vila på knäna. Slappna av i käkarna och låt hakan sjunka ner mot bröstet. Börja sedan rulla hakan medsols hela varvet runt. Rita långsamt, mjukt och kontrollerat en cirkel med hakspetsen tätt framför dig i luften. Börja med en liten cirkel och öka eftersom, men det ska inte göra ont! I den övre delen av cirkeln så andas in och gapa med munnen. Andas ut när hakan är ner mot bröstet. Ett varv ska gå sakta, ska ta ca 10-12 sek. Kör medsols några minuter innan du byter håll och kör motsols lika länge. Räta sedan upp huvudet och vila. En väldigt stressreducerande övning som du med fördel kan göra innan du ska gå till sängs.
 
Andningsövning
Sätt dig bekvämt med rak rygg, blunda och håll för höger näsborre. Andas sedan långa djupa andetag genom vänster näsborre i minst 10 minuter. Vänster näsborre är kopplat till det parasympatiska nervsystemet och hjälper till att sänka aktiviteten i kroppen, man blir sval, lugn och avspänd.
 
Kvällsdryck
Varm mjölk (jag föredrar havremjölk) med lite kardemumma och saffran i, men uteslut saffran om du är en pittaperson.
 
För att få små bebisar att somna har mul mantra-sången med Snatam Kaur visat sig väldigt effektiv hemma hos oss iallafall....
 
Sov nu så gott...
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt, andlighet, ayurveda, yoga | nackrullning, svårt att sova yoga, sömn ayurveda, sömnsvårigheter yoga | |
Upp