Barnmat: 2 fiskrätter

Här kommer recept på två fiskrätter som jag gjorde utifrån ett sejpaket alá 400 gr. Båda rätterna uppskattades av Sam kan jag tillägga.
 
Curryfisk i kokos
 
1 morot
1/2 zucchini
1/2 liten lök
5 sparrisar
1 burk kokosmjölk
2 dl vatten
ca 1/2 -1 tsk curry
limejuice
200 gr sej
4 dl kokt ris
 
Dela grönsakerna i mindre bitar och sätt i en gryta. Häll på kokosmjölken och 2 dl vatten och curry. Låt koka upp och koka sedan på medelvärme tills grönsakerna blivit mjuka. Lägg i fisken i bitar och låt sjuda några minuter tills fisken är genomkokt. Blanda i limejuice och riset och mixa sedan till önskad konsistens. Dela upp i portioner och frys in. 
 
Västkustgryta
 
6 potatisar
1/2 gul lök
150 gr gröna ärtor
2 msk tomatpuré
Några teskedar frusen dill
200 gr sej
Rapsolja
 
Skala och dela potatisen i mindre bitar och koka till den är mjuk, ca 15-20 minuter.
Lägg lök, ärtor, dill och tomatpuré i en annan kastrull och fyll upp med vatten så det täcker. Låt sedan koka ca 15-20 minuter. Skär fisken i mindre bitar och lägg sedan ner och låt sjuda med några minuter tills fisken är genomkokt. Häll sedan av vätskan, men spara vätskan för att spä med. Mixa till önskad konsteiens och blanda med gaffelmosad potatis, späd med vätskan och tillsätt lite rapsolja. Dela upp i portionsstorlekar och frys in.
 
 
Allmänt, Barnmat | |
Upp